The sunkissed skin I live in!

Το καλοκαίρι δε θέλει πολλά πολλά. Το μακιγιάζ το καλοκαίρι δε θέλει σίγουρα πολλά πολλά. Είναι σαν να έχεις να κάνεις με έναν στριμμένο και δύσκολο άνθρωπο που δεν ανέχεται παρεμβάσεις, επεμβάσεις και περιττά σχόλια. Το ίδιο συμβαίνει και με το μακιγιάζ το καλοκαίρι.

Ωστόσο, το μοναδικό πράγμα που μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου και το πρόσωπό μου το καλοκαίρι είναι η bronze, sunkissed επιδερμίδα. Και αυτή θα αποτελέσει τη βάση του καλοκαιρινού μακιγιάζ. Θα δώσει την όψη ότι έχεις κάνει πολλά μπάνια (ενώ δεν έχεις κάνει κανένα!) ή ότι κάποια πέρασε καλά το καλοκαίρι (ενώ μπορεί να έχεις περάσει χάλια ας πούμε). Ε, λοιπόν, το χρωστάς σε εσένα, πρέπει να φαίνεσαι μαυρισμένη το καλοκαίρι. Πως; Συνέχισε να διαβάζεις!

20030726_1548643905188033_262834555_n

Όπως προανέφερα η βάση του καλοκαιρινού μακιγιάζ θέλει bronze προϊόντα. Αφήνεις στην άκρη τα του χειμώνα και παίρνεις στα χέρια σου τα του καλοκαιριού. Και αναρωτιέσαι “ποια είναι αυτά τώρα;”. Αρχικά, πρέπει να σου πω πως σε όλα τα χρόνια που βάφομαι δε σταμάτησα να λέω και να πιστεύω πως το πρόσωπο είναι ένας καμβάς που ζωγραφίζεις και τα πινέλα τα εργαλεία με τα οποία θα τον βάψεις. Έτσι, θα πεις και θα πιστέψεις εν τέλει και εσύ παίρνοντας πινέλα στο χέρι.

Για να κάνεις την τέλεια βάση, δώσε βάση. Εδώ χρειάζεσαι κυριολεκτικά μία βάση, ώστε να αναμείξεις τα υλικά -και όχι δεν πρόκειται για κάποια συνταγή για cupcakes. Ανάμειξε μία bb cream με απειροελάχιστο foundation για να γίνει πιο συμπυκνωμένη η βάση σου. Έπειτα πρόσθεσε λίγη από την ενυδατική σου και ολοκλήρωσε με highlighter σε μορφή πούδρας που θα ξύσεις με ένα παλιό βουρτσάκι βλεφαρίδων. Ναι ναι, αυτό το λες και make-up hack. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις λίγο shimmer ή κάποιο λάδακι για πιο glowy αποτέλεσμα. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και έχεις την τέλεια βάση. Την απλώνεις στο πρόσωπό σου με ένα πινέλο για foundation και το πρώτο βήμα εξετελέσθη.

19988736_1548643898521367_146333654_n

Στη συνέχεια, προχωράς στο concealer. Σε αυτή τη φάση θα ξεχάσεις αυτά που ξέρεις και θα τοποθετήσεις το concealer όπως βολεύει εσένα και τους μαύρους κύκλους σου (αν έχεις). Πάντα έβαζα το concealer σε σχήμα ανάποδου τριγώνου κάτω από τα μάτια μου, γιατί έτσι έβλεπα στο Youtube. Πλέον ακολούθησα το ένστικτό μου και τις ανάγκες του προσώπου μου. Κανένας τρόπος δεν είναι λανθασμένος, αλλά το ότι το είδες στο τάδε make-up tutorial δε σημαίνει πως λειτουργεί και για εσένα ή για όλες μας. Στην προκειμένη περίπτωση βάζω concealer δημιουργώντας μία διαγώνια γραμμή από την εσωτερική γωνία του ματιού μέχρι κάτω, κάπου εκεί στο ύψος που τελειώνει η μύτη. Κάνω καλό blending και αντίο μαύρε κύκλε, καλώς ήρθες λάμψη.

19987497_1548643895188034_1878162371_n

Ήρθε η ώρα του contouring. Contouring θα κάνεις στα σημεία που χρειάζεσαι και όχι απαραίτητα παντού. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα contouring stick για αρχή και έπειτα να περάσεις σε ένα σε μορφή πούδρας για περισσότερη ένταση στα σημεία που έκανες contouring με το stick. Επίσης, αντί για πούδρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα bronzer στα σημεία που έγινε το contouring.

Για να κλειδώσεις όλα αυτά που έβαλες στο πρόσωπό σου θα χρειαστείς ένα καλό bronzer. Το καλοκαίρι επιλέγω να μη χρησιμοποιώ πούδρα αλλά bronzer. Δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση, όμως, να χρησιμοποιήσεις και πούδρα και bronzer φορτώνοντας το πρόσωπό σου με πολλά προϊόντα. Με ένα μεγάλο πινέλο για πούδρα ή ένα πινέλο kabuki τοποθετείς το bronzer.

Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Το hughlighter. Προσωπικά, ποτέ το highlighter δε θα μου είναι αρκετό. Είμαι άπληστη και το θέλω στη μέγιστη ποσότητα. Άλλωστε, είναι καλοκαίρι και οι υπερβολές επιτρέπονται. Πρόσθεσε highlighter, λοιπόν, πάνω από τα μήλα του προσώπου, στη μύτη και πάνω από τα χείλη, εκεί που δημιουργείται η λεγόμενη καρδιά των χειλιών για πιο σαρκώδες αποτέλεσμα.

Είσαι έτοιμη!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s